SALVANA Faserquell SQF

10 645 Ft

SALVANA FASERQUELL SQF különféle értékes rostalkotórészek kombinációja, melynek prebiotikus hatása van az emésztési folyamatokra. A bélmozgásokat a bélflóra összetételét, valamint a bélsár állagát pozitív irányban befolyásolja.

 

Elfogyott

Termék megosztása

Leírás

Értékes nyersrostban gazdag takarmány-kiegészítő kocák és malacok takarmányához a bélflóra stabilizálására.

 

 

SALVANA FASERQUELL SQF különféle értékes rostalkotórészek kombinációja, melynek prebiotikus hatása van az emésztési folyamatokra. A bélmozgásokat a bélflóra összetételét, valamint a bélsár állagát pozitív irányban befolyásolja.

 

A megfelelő mennyiségű és minőségű rostellátás döntően befolyásolja a bél optimális működését.

 

 

Bélmozgások( perisztaltika) annak érdekében, hogy a bél optimálisan működjön a sertések részére megfelelő mennyiségű nyersrostot kell adni. Amennyiben a kocák takarmányából hiányzik a nyersrost mennyiség a kocák bélmozgása jelentősen lelassul, csökken a takarmányfelvétel és székrekedés lép fel.

Malacok esetében a túl kevés rostmennyiség inkább hasmenést okoz, azonban a takarmányfelvétel csökkenésével a malacok esetében is számolni kell.

 

 

A rost minősége, a sertések optimális emésztési folyamatait a nyersrostnak nem a mennyisége, hanem jelentősebb mértékben a minősége határozza meg. A rost alkotórészek kémiai szerkezete a baktériumok tápanyagául szolgáló részaránya együttesen határozzák meg a rost dagadó képességét . A SALVANA kifejlesztette a rost minőségét meghatározó dagadóképesség együtthatóját az SQF faktort, melynek segítségével határozható meg a rost minősége.

 

 

Nem kívánatos anyagok, a különböző rost-források eltérő mennyiségben tartalmazhatnak nem kívánt anyagokat, mint mikotoxinokat, vagy rosszul emészthető ásványi anyagokat. Az ilyen jellegű rostanyagok nem hogy kedvező hatást fejtenének ki a kocák termelésére, hanem jelentős anyagcsere megterhelést okoznak, mely a termelés csökkenésében mutatkozik meg. Ezért a nyersrost forrásokat minden esetben ellenőrizni kell. A SALVANA FASERQUELL SQF mikotoxin mentes és nagyon kevés ásványi anyagot tartalmaz.

 

 

 

 

A bélsár állaga, szoros összefüggésben van a nyersrost ellátottsággal. A koca széklete a takarmány rost tartalmának minőségétől és mennyiségétől függően vagy túlzottan száraz vagy túlzottan híg lehet. A SALVANA FASERQUELL SQF adagolása lehetővé teszi, hogy a koca széklete kedvező konzisztenciájú, laza állagú legyen, melynek hatására elkerülhető a kocák sok problémát okozó székrekedése.

 

 

 

 

Adagolása:

3-6 %-ban a vemhes koca táphoz

1-3 %-ban a szoptató koca táphoz és a fialásra történő előkészítéskor

3-5 %-ban a malac nevelő táphoz

 

 

 

Beltartalom:

 

Nyersfehérje            14,0 %                       Kalcium                     0,15 %

Nyerszsír                     2,2 %                       Foszfor                      0,40 %

Nyersrost                  22,0 %                       Lizin                           0,50 %

Nyershamu                4,5 %

 

 

 

Összetétele: almatörköly, extrahált lenmagdara

 

 

 

Kiszerelés:              25 kg zsák

Szavatosság:          gyártástól számított min. 6 hónap

Termékszám:          3614

További információk

Tömeg 25 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SALVANA Faserquell SQF” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük