icon+(36) 30 992 4668Hívjon minket!

SALVANA Leckmasse Lakto 50-nyalótál tejelő teheneknek

55 678 Ft

A SALVANA Leckmasse Lakto 50 az állatok szükségletének megfelelő ásványi anyagok, makro-, mikroelemek valamint vitaminok kiegészítésére, istállóban vagy a legelőn egyaránt javasolt .

Leírás

Nyalótömb növendék üszők, tejelő tehenek, valamint húsmarhák részére

 

A tejelő tehenek ásványi anyag és vitamin ellátása a teljes takarmányadaggal együtt adagolt premixekkel általában biztosított. A termelési csoporton belül azonban az egyes egyedek igénye eltérő és így rejtett makro-, mikroelem és vitaminhiány léphet fel.

 

A hiányos ásványi anyag és vitamin ellátás a termelés csökkenését, szaporodásbiológiai problémákat, gyenge borjakat, nem elegendő napi testtömeg gyarapodást, csülökproblémákat stb. eredményez.

 

Az állatok szükségletének megfelelő ásványi anyagok, makro-, mikroelemek valamint vitaminok kiegészítésére, istállóban vagy a legelőn egyaránt javasolt .

 

 

 

SALVANA Leckmasse LAKTO 50

 

  • Melasztartalmának köszönhetően nagyon ízletes
  • Optimális arányban tartalmazza a makro-, és mikroelemeket
  • Magas vitamintartalmú
  • Az időjárásnak ellenáll

 

 

 

A takarmányváltással és táplálóanyag tartalom ingadozással járó szervezeti megterhelések elkerülésére is javasoljuk a SALVANA Leckmasse LAKTO 50-et, mely jelentős makro és mikroelem tartalmán kívül energiaforrás is.

 

 

A könnyen felszívódó energiatartalma csökkenti a zöldtakarmányokkal felvett túlzott nitrogén mennyiségét, vitamintartalma pozitívan hat az állati szervezetre, a tejtermelésre és a szaporodásbiológiai folyamatokra egyaránt.

 

 

A SALVANA Leckmasse LAKTO 50 nem csak egy melasz alapú takarmány, hanem ásványi anyag és vitamin tartalma a szükségletnek és hasznosítási iránynak megfelelő összetételben került kifejlesztésre.

 

 

 

 

  • A szarvasmarhák szervezetét a takarmányváltás minden alkalommal megterheli.

 

  • A fehérje túletetést a SALVANA LAKTO 50 enegiatartalma ellensúlyozza, így a szervezet fehérje értékesülése is növekszik.

 

  •  A szálastakarmányok táplálóanyag tartalma a kaszálás időpontjától, a növények fenológiai fázisától függően igen eltérő.

 

  • A takarmányféleségek természetes makro- és mikroelem tartalma nem kiegyenlített és nem egyenletesen hasznosul az állati szervezet számára

 

  • A zöldtakarmányozásra való átállás általában termelésingadozásban, gyengébb beltartalmú tej termelésében, esetleges anyagcsere problémák fellépésében mutatkozik meg.

 

  • A takarmányadaggal felvett makro- és mikroelemek, vitaminok és a szervezet számára ténylegesen szükséges mennyiség közötti különbséget az egyed saját igénye szerint egészítheti ki a SALVANA LAKTO 50-ből.

 

 

A SALVANA LAKTO 50-est javasoljuk az állatok által könnyen megközelíthető helyre tenni, célszerű az itatóhely közelébe helyezni.

 

 

 

SALVANA LAKTO 50 beltartalma

 

Makroelemek                         Nyomelemek/kg                                        Vitaminok/kg

 

Kalcium         10 %               Cink               5.000 mg                   A Vitamin      600.000 NE

Foszfor            2 %               Mangán         2.500 mg                   D3 vitamin      60.000 NE

Nátrium           6 %               Réz                1.250 mg                   E vitamin           1.000 mg

Magnézium  10 %               Jód                      50 mg

Kobalt                 30 mg

Szelén                40 mg

 

 

Összetétele: Cukorrépa melasz, magnéziumoxid, kálciumkarbonát, nátriumklorid, dikálciumfoszfát, vitamin és nyomelem előkeverék

 

 

 

Kiszerelés:              50 kg tál

Szavatosság:          gyártástól számított min. 1 év

Termékszám:          1195

További információk

Tömeg 50 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SALVANA Leckmasse Lakto 50-nyalótál tejelő teheneknek” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük