icon+(36) 30 992 4668Hívjon minket!

SALVANA Pferde-mineral-4kg

(4 vásárlói értékelés)

7 282 Ft

Tökéletesen alkalmas a lovak általános vitamin és ásványi anyag szükségletének pótlására, az abraktakarmányba keverve. Alkalmas csikóknak, tenyészlovaknak, sportlovaknak, hobbilovaknak és idős lovaknak is

Leírás

Pelletált ásványi kiegészítő lovak részére

 

A SALVANA PFERDE-MINERAL az összes szükséges ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint tartalmazza, melyek a lovak napi takarmányának (legelő, széna, zab, gabonafélék) kiegészítéséhez szükségesek. A 3,5 mm nagyságú pelletek megközelítően olyan nagyok mint a gabonamagvak (zab, árpa) ezért különösen alkalmas a gabonákhoz etetőben történő hozzákeveréséhez. Az állatok nem válogatják ki, így elfogyasztásában biztosak lehetünk.

 

Annak érdekében, hogy a lovak teljesítményét, egészségét és szaporaságát megőrizzük, a takarmányadagot folyamatosan ki kell egészíteni azokkal az anyagokkal melyek a természetes takarmányokból nem kellő mennyiségben állnak rendelkezésre. Erre a célra a SALVANA PFERDEMINERAL ásványi kiegészítőt alkalmazhatjuk.

 

 • A lovak fő takarmánya általában a legelőfű, széna és szilázs, melyek ásványi anyagokból mikroelemekből nem tartalmazzák a szükséges mennyiséget. Ez elsősorban az intenzív monokultúrában termesztett legelőfű összetételnek tudható be, mert a köztermesztésből kikerült a rétek változatos növényösszetétele. A szálastakarmányok táplálóértékükből jelentős veszteséget szenvednek el a betakarítási technológiák és a nem szakszerű tárolási körülmények következtében. A gabonafélék ásványianyag tartalma nem kiegyenlített. Különösen a Ca:P arányra kell figyelni, melyet csak ásványianyag kiegészítéssel lehet biztosítani, csak így érhető el a csontrendszer optimális ásványianyag ellátása.
 • A lovak fokozott igénybevétele esetén – mint intenzív sport és tenyésztés – jelentősen megnő a makro,- és mikroelemek szükséglete. A SALVANA PFERDE MINERAL –ban a cink 10 %-a szerves kötésben található, mely még jobban hasznosul az állati szervezet számára.

 

Adagolási javaslat:

 

A SALVANA PFERDE-MINERAL-t minden korú és hasznosítási irányú lovaknak javasoljuk természetesen az életkor függvényében megállapított napi mennyiségben:

 

Csikóknak        30 –  50 g         Póniknak                50-100 g     Tenyészkancáknak        150-200 g

Éveseknek       50 -100 g         Hátas lovaknak     125-150 g     Fedező méneknek        150-200 g

Két éveseknek  100-150 g         Verseny lovaknak 150-200 g

 

Beltartalom/kg

 

Kalcium 12,0 % A vitamin 400.000 I.E
Foszfor 2,0 % D3 vitamin 40.000 I.E.
Nátrium 3,6 % E vitamin 4.700 mg
Magnézium 1,5 % K3vitamin 75 mg
B1 vitamin 240 mg
Ca : P = 6 : 1 B2 vitamin 200 mg
Biotin 5.500 mcg B 6 vitamin 100 mg
Klorinklorid 1.400 mg B12 vitamin 500 mcg
Vas 2.500 mg Nicotinsav 300 mg
Réz 600 mg Ca-Pantotenat 200 mg
Cink 2.700 mg Folsav 50 mg
Mangán 1.600 mg
Jód 15 mg
Kobalt 12 mg
Szelén 20 mg

 

 

Összetétele: feltárt kukorica, kalciumkarbonát, nátriumklorid, magnéziumfoszfát, dikálciumfoszfát,

, cukorrépamelasz, búzakorpa, sörélesztő, szójaolaj, szőlőcukor

 

Kiszerelés:       4 kg-os vödör, 12,5 kg vödör  25 kg zsák

Szavatosság:   gyártástól számított min. 6 hónap

Termékszám:   1805

További információk

Tömeg 4 kg
Kiszerelés

4, 12_5, 25

SALVANA Pferde-mineral-4kg termékről 4 értékelés

 1. Kriszta86

  Mi akkor találtunk erre a termékre, amikor a kancánk megbetegedett. Sajnos nem túl jó a legelőnk és valamilyen hiánybetegség alakult ki, ezért javasolta az állatorvosunk a Pferdemineral-t, hogy naponta adjunk neki az abrakba keverve. Azóta nincs is semmi gondunk, sőt a szőre is fényesebb lett.

  • Kiss Nikoletta

   Köszönjük szépen, hogy megírtad nekünk és megosztottad másokkal is a tapasztalataidat.

 2. Kiss Nikoletta

  “A legjobb segítséggel vitamint vinni a paciknak 😀 olyan kis édes és lelkes ❤?? #salvana #salvanapferdemineral – Csintalan-Gilián Ármin társaságában.” … a hozzátartozó kép a Facebook oldalunkon megtekinthető

 3. addagorog (megerősített tulajdonos)

  Idős lónak adtam sokáig Salvana Favorit táppal együtt abrak mellé. Így megtartotta a kondícióját télen is, komolyabb súlyvesztés nélkül. Csak azért váltottam, mert elérhető lett belőle Senior változat is, azóta azt kapja. 🙂

 4. Szabó Blanka (megerősített tulajdonos)

  Fiatal lónak adom, aktív napi munkavégzés mellé. Abszolút meg vagyok elégedve vele, egész nyáron jó kondiban tartotta a lovat. Csillog a szőre, jó a kedve, energikus szívből ajánlom. Viszont a nagy zsákból hiányolom a mérőpoharat, szükség lenne rá abban is!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük