Szakmai anyagok

A ló jutalmazása

A ló jutalmazása többféleképpen történhet. Ennek egyik módja az úgynevezett „lekenyerezés”, tehát valamilyen finomságot adunk lovunknak, ha jutalmazni akarjuk.

A ló jutalommal való biztatása elkezdődhet már csikó korban. Abban az esetben ha a csikó nem nálunk születik egyfajta módja az új gazda és a csikó közti kapcsolat kiépítésének és a közös bizalom megszerzésének. Ezt a fajta jutalmazást akár a ló élete végéig is alkalmazhatjuk, egy fajta szelíd módja annak, hogy lovunkat bizonyos jó szokásokra rávegyük.

Úgy gondoljuk, a lovak jutalmazása egy megfelelő módszer, amely a ló és lovasa közti kapcsolatot erősíti, de fontos, hogy ezt egészséges kiegészítővel tegyük meg. Amennyiben lovunk kap valamilyen ásványi anyag és vitamin kiegészítőt, a jutalmazást lehet Salvana Leckerlivel tenni, melynek finom almás, répás vagy édesgyökeres aromája minden ló érdeklődését felkelti és ezeket az állatok szívesen fogyasztják.
Amennyiben nincs különösebb kiegészítése az abraknak, úgy adható a Salvana Mineralbrix, mely ásványi anyag és vitaminpótló, valamint jutalom is lehet egyben. Sok esetben, ha a ló gazdája rideg tartásban tartja lovát, nem talál rá megfelelő lehetőséget, hogyan adagolja úgy a kiegészítőket, hogy csak az ő lova egye meg, illetve annyit amennyit a gazda jónak lát. A Salvana Mineralbrix minden ilyen szegmensnek megfelelő kiegészítő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük